2019-10-28 12:32:19• hírek • Bede Emőke

Javában zajlanak a régi kórház felújítási munkálatai

Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala

Elkezdtük a Szatmárnémeti Régi Kórház felújítását – osztotta meg a hírt a Szatmár Megyei Tanács a hivatalos Facebook-oldalán.

„Az épület tetőszerkezete már megújult, valamint a kórház udvara is új arculatot kapott a parkolók és a sétányok leaszfaltozása által. A felújítási munkálatok a neurológiai osztály rehabilitálásával folytatódnak (annak új épületbe való költöztetése után), kicseréljük az épület teljes elektromos hálózatát, az épület külső és belső faburkolatainak felújítására is sor kerül, valamint a víz és csatornarendszer teljes cseréje is meg fog történni. A Megyei Tanács saját költségvetéséből történő nagyberuházások magukban foglalják még az onkológiai osztály járóbeteg részlegének felújítását és egy gyógyszertár kialakítását is” - áll a bejegyzésben.






„Az embereknek tudniuk kell, hogy ebben a kórházban értékes szakemberek dolgoznak, kik megérdemlik, hogy korszerű felszerelések és megfelelő infrastruktúra segítse munkájukat. Ebben az évben három fő célt tűztünk ki magunk elé, ugyanis hiába vannak kiváló orvosaink, hiába van meg a megfelelő eszközkészlet, ha az infrastruktúra még mindig az 1975-ös szinten áll” - világított rá nemrégiben Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere. Az intézményvezető elmondta, hogy az állapotfelmérés alapján három osztály szorul sürgősen korszerűsítésre: az urológiai, az intenzív terápiás, illetve a neurológiai osztály. A korszerűsítésről szóló megvalósíthatósági tanulmányok már elkészültek, remélhetőleg még idén aláírásra kerülnek a szerződések is, a valódi munka pedig a jövő év elején startolhat el - fejtette ki Adrian Marc.


Az urológiai osztály rehabilitálásának költségeit kicsivel több mint 1,5 millió lejre becsülték a szakemberek, az intenzív osztály munkálataira pedig kb. 1,2 millió lejt kell majd fordítani. A legnagyobb kihívást a neurológiai osztály helyzetének megoldása jelenti, ugyanis az egységet először átköltöztetik a Prahova utcán található kórház közvetlen közelébe, majd a régi kórház ily módon felszabaduló emeletén alapos felújítási munkálatokat kell végezni. Ezen munkálatok összértéke 8,5 millió lej körül mozog – közölte a kórház vezetője.


Ugyanakkor nem ez az egyetlen fejlesztés, mely már belátható távolságon belülre került. Mint arról korábban beszámoltunk, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi intézményekkel közösen 13,9 millió euró támogatást nyert, melyből városunk kórháza 11,3 milliót kap majd. Ezt annak a hatemeletes szárnynak a megépítésére fordítják, mely a jelenleg fennálló helygondokat hivatott orvosolni. Az új épületszárnyban a modern elvárásoknak megfelelően kialakított műtőrészleg mellett a régi kórházban található osztályok egy része is helyet kapna annak érdekében, hogy lazuljon a kórház többi épületében tapasztalható zsúfoltság. Az osztályok logikusabb elrendezése és a modern, civilizált körülmények megteremtése mellett az új szárny tetejére egy minden előírásnak megfelelő leszállópályát is terveznek, ahova a sürgős esetekhez riasztott helikopterek biztonságban szállhatnának le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: